Päiväkirjabanneri

Parempaa työpaikkaohjausta päiväkirjoilla

Päiväkirja tekee oppimista näkyväksi ja parantaa ohjaamista

Tee oppiminen näkyväksi

Työpaikalla tapahtuva oppiminen on usein oppimisen seurannan sokea piste. Päiväkirjan avulla opettaja tietää paremmin mitä työpaikalla on opittu. Työssäoppimisen ohjaamiseen ja palautteenantoon on läpinäkyvä työkalu - sekä opettajille että työpaikkaohjaajille.

Tarjoa yksilöllistä tukea

Kun opiskelijan aktiivisuutta ja oppimista on helppo seurata, myös erityisen tuen tarve ja ongelmatilanteet on helpompi havaita. Opettaja voi tarjota tukea aktiivisemmin ja opiskelijat eivät koe jäävänsä yksin.

Käytä resurssit tehokkaammin

Päiväkirja mahdollistaa tehokkaamman ohjaamisen resurssien käytön. Opettajilla ja työpaikkaohjaajilla on paremmat edellytykset tehdä työnsä hyvin. Viestintä opettajan, opiskelijan ja työpaikan välillä on runsaampaa ja parempaa.

Miten päiväkirja toimii

Kirja 1

Opiskelija tekee merkintöjä

Opiskelija dokumentoi oppimistaan päivittäin tai viikoittain. Raportteihin voi kuulua tekstiä tai multimediaa.

Kirja 2

Ohjaaja ja opettaja antavat palautetta

Opettaja ja ohjaaja saavat ilmoituksia merkinnöistä ja voivat antaa juoksevaa palautetta.

Kirja 3

Päiväkirjaa käytetään portfoliona

Päiväkirja muodostaa portfolion, jolla työelämäjaksolla opittua osaamista tehdään näkyväksi ja voidaan hyödyntää työnhaussa.

Päiväkirja työelämässä oppimisen ohjaukseen - webinaaritallenne

Tutustu päiväkirjapohjiin verkkokaupassa

Valmiit alakohtaiset päiväkirjat verkkokaupassa

Workseed tekee päiväkirjojen laatimisesta ja hallinnoinnista helppoa. Voit myös hankkia valmiita alakohtaisia päiväkirjapohjia verkkokaupastamme. Tutustu valikoimaan täällä.

Tutustu päiväkirjojen ominaisuuksiin

Päiväkirja on kustanustehokas tapa tehostaa työssäoppimisen hallintaa.
Tutustu alustan ominaisuuksiin tarkemmin alla.

 • Päiväkirjamerkinnät

  Opiskelijat tekevät päivittäisiä ja viikoittaisia päiväkirjamerkintöjä tekemistään töistä. Merkinnät antavat opettajalle tietoa opintojen sisällöstä ja muodostavat opiskelijoille lokikirjan omasta työstä.

 • Työaikaseuranta

  Päiväkirja mahdollistaa työaikojen seurannan työtehtävittäin. Se helpottaa lakisääteistä työaikaraportointia ja helpottaa seurantaa.

 • Mobiilikäytettävyys

  Päiväkirjamerkintöjen tekeminen mobiililaitteilla on helppoa ja joustavaa. Työn dokumentointi onnistuu millä vain laitteella vaikka suoraan työpisteeltä.

 • Videot ja multimedia

  Päiväkirjamerkintöjä voi rikastaa kuvin ja videoin. Merkintöjä on helppo tehdä mobiililaitteella ja tarvittaessa koostaa myöhemmin tietokoneella.

 • Edistymisen seuranta

  Päiväkirja tuo näkyvyyttä työssäoppimiseen, joka on yleinen ammatillisen opetuksen ohjaamisen sokea alue. Se helpottaa ongelmien havaitsemista ja tuen yksilöintiä myös etänä.

 • Ohjaajan sitouttaminen

  Kynnys alustan käyttöön on matala myös työharjoittelun ohjaajalle, eikä omaa käyttäjätiliä vaadita. Ohjaajan on helpompi antaa palautetta ja osallistua ohjaamiseen.

 • Tehtäväkohtainen raportointi

  Raportointi voidaan kohdistaa tiettyyn tehtävään tai tutkinnon osaan. Tämä helpottaa kokonaisuuden hallintaa ja seurantaa.

 • Tehokas ajankäyttö

  Ohjaamisen resurssit ja aika käytetään päiväkirjojen avulla tehokkaasti. Opettajan ei tarvitse vierailla työpakoilla yhtä usein tai tavoitella ohjaajia puhelimella.

 • Parempi viestintä

  Päiväkirja madaltaa kynnystä raportoida työtä ja antaa nopeaa palautetta. Sillä on helppo tehdä lyhyitä merkintöjä parissa minuutissa ja jakaa ohjeita matalalla kynnyksellä.

 • Matala kynnys hankkia

  Päiväkirja on laajuudeltaan rajoitettu tuote, jonka käyttöönotto ei vaadi laajaa projektia. Sen voi ottaa käyttöön vaikka yksittäiselle opintoalalle.

Haluatko kuulla lisää?

Voit varata demon asiantuntijoidemme kanssa täällä.
demo 2 1 1 1

TESTITUNNUSTEN TILAUS ONNISTUI